Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Το Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Α.Ο. Αστέρια Αχαΐας, η Αυγέρος Α.Ε. Αχαγιά 82 και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δυμαίων

Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς με θέμα:

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
Τα παιδιά @ναζητούν… οι γονείς @γωνιούν
Κάθε χρόνο επαγγελματίες από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, επισκέπτονται τα σχολεία και συζητούν με τους γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Ένα από τα θέματα που, όλο και περισσότερο, φαίνεται να απασχολεί τους γονείς είναι η χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους έφηβους. Στα πιο πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία επισημαίνεται αύξηση του ποσοστού των εφήβων που παρουσιάζουν συμπεριφορές εξάρτησης.
Ποιες ενδείξεις στη συμπεριφορά των εφήβων θα πρέπει να μας προβληματίσουν;
Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για τα παιδιά στο διαδίκτυο και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε;
Ποια στάση να κρατήσουμε ως γονείς σχετικά με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο στην οικογένεια μας;
Για αυτά τα θέματα, αλλά και για ειδικότερα ερωτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι γονείς, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε στην ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Τα παιδιά αναζητούν… οι γονείς αγωνιούν».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00, στο Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, από την κ. Γ. Γεωργοπούλου – Αναπλ. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.
________________________________________
Η εν λόγω εκδήλωση είναι η τρίτη από μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε διαφορετικές περιοχές, σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου